Sposób przygotowania

Skrzydełka oczyścić, opłukać, do garnka wlać wodę i zagotować skrzydełka, między czasie marchew pokroić na drobne kawałki, tak samo jak i seler i biała część z pora. Trzeba pamiętać by odcedzać szum z gotujących skrzydełek. Pod koniec gotowania wrzucić przygotowane skrzydełka wraz z przyprawami i całość zagotować do miękkości, gdy warzywa będą już miękkie to dodać makaron według własnego uznania i całość zagotować do miękkości makaronu. Przed podaniem zupę posypać posiekaną na drobno pietruszką.

Komentarze

  • -7
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    3 litry wody a tylko 5 skrzydełek i tak mało warzyw?
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    super rosołek
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    super rosołek
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    najlepszy=)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    lubię rosół
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    moja ulubiona zupa ;)) mniam mniam;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !