Sposób przygotowania

białka ubić na sztywno dodać cukier potem dodawać po żółtku kakao proszek i mąkę ubijając ciasto wlać na brytfannę i piec ok 40 minut w temp 180*c ciasto orzechowe białka ubić na sztywno dodać cukier posiekane orzechy i resztę składników piec ok 40 minut w temp 180*c masa budyniowa ; odlać 1 szkl mleka resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym żółta utrzeć z cukrem dodać mąkę i odlane mleko wlać na gotujące mleko i ugotować budyń ostudzony biszkopt przeciąć wzdłuż jeden płat biszkopta posmarować masą przykryć ciastem orzechowym posmarować pozostałą masą i na wierzch ułożyć drugi płat biszkoptu i dowolnie udekorować

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    M-W

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !