Sposób przygotowania

Cebulę posiekać i zeszklić na skwarkach - przestudzić.
Ziemniaki zmiksować malakserem na mus, dodać grysik i jajka, doprawić i na koniec dodać przestudzone skwarki z cebulą oraz wyciśnięty czosnek.
Masę dokłądnie wymieszać - najdokładniej zrobi ro mikser.
Formę żaroodporną posmarować smalcem, wylać masę ziemniaczaną i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 60-70 minut.
Przed pokrojeniem odstawić na 15 minut, wtedy babka nie będzie się rozpadała.
Podawać z kwaśną gęstą śmietaną lub ketchupem.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    lubię babkę ziemniaczaną ale robię bez skwarek dlatego muszę wypróbować
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Skwarki nadają charakterystycznego smaku babce ziemniaczanej, ale można je też zastąpić stopionym tłustym boczkiem.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    ale pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !