Sposób przygotowania

Cebule pokroić w kostkę. Do mięsa dodać pół cebuli, jajko, 4 łyżki bułki tartej, łyżeczkę pieprzu, bazylię oraz łyżeczkę soli. Formować kotlety, obtoczyć w bułce, usmażyć na oleju.

Makaron ugotować al dente, odcedzić. Zeszkilć cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone pomidory z zalewą, dusić 7 min. Dodać serek topiony i śmietanę. Dusić, aż serek się roztopi. Doprawić solą, pieprzem i bazylią. Naczynie żroodporne natłuścić, wysypać bułką tartą. Układać zimny makaron formując z niego tyle "gniazdek" ile kotletów. Polać sosem. W gniazdka ułożyć kotlety. Piec ok. 15 min w temp. 180st. Posypać serem, zapiekać jeszcze 8-10 min.

Komentarze

  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    supeeer!!!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    o. jakie fajne, mniam
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Pusia

    przepyszne gniazdko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fantastycznie wyglądają, już czuję ich smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !