Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Przepis na ciasto pod adresem: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/213342/grube-ciasto-na-pizze-na-dwie-blachy.html
Składniki :
5 szklanek mąka,
300 ml woda ciepła,
5 dag drożdże,
2 łyżeczki Sól,
1 łyżeczka cukier,
2 łyżki oliwa z oliwek

Łyżka mąki, cukier, 100ml wody i drożdze mieszamy ze sobą. Tak powstałe odstawiamy na 5 minut w cieple miejsce.
Do mąki dodajamy, sól, , pozostałą wodę, oliwe oraz drożdze z dodatkami. Wyrabiamy ciasto, ewentualnie mozna podspywać mąka. Odstawiamy na 30 minut by ciasto wyrosło. Rozwałkowywujemy. Smarujemy ketchupem/ koncentratem.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    uwielbiam pizze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !