Sposób przygotowania

1. Igiełki rozmarynu (bez łodygi), szałwię, mąkę, sól i pieprz miksujemy w blenderze. W tak przygotowanej panierce obtaczamy lekko rozbite medaliony.
2. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oliwy, smażymy medaliony przez około 4 minuty z każdej strony. Zdejmujemy z patelni o odstawiamy w ciepłe miejsce.
3. Pod patelnią zwiększamy ogień. Na patelnię wlewamy wermut a po minucie sok wyciśnięty z mandarynek oraz cukier. Całość dokładnie mieszamy, zmniejszamy ogień i redukujemy przez minutę. Medaliony polewamy sosem i natychmiast podajemy z ulubionymi dodatkami i zieloną sałatą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    zapowiada się smacznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    wyglądają smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agata B

    mmm muszą być wyśmienite :))) masz bardzo ładne zdjęcia:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    świetne przepisy co jeden to bardziej mi się podoba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    zachęcające danie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    zachęcające danie :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !