Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem. Następnie wymieszać mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, solą i sodą. Potem należy wymieszać robotem na najniższym obrotach produkty sypkie z olejem dodając ubitą pianę z jajek i cukru. Obrane najlepiej w kostkę jabłka wymieszać ze szklanką drobno posiekanych orzechów np archaidowych, laskowych, włoskich. Formę do ciasta posmarować tłuszczem, obsypać bułką tartą i wypełnić ciastem. Piec ok pół godziny w piekarniku w 180 do 200 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta34

    mmmmm....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny deserek !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !