Sposób przygotowania

Na początek pieczarki umyć , oczyścić i pokroić na kawałki . Wrzucić na patelnię na oliwę , doprawić solą i pieprzem , co chwilę mieszając , smażyć aż się zrumienią . W tym czasie mąkę przesiać przez sitko do miski dodać jajka , sól , mleko , cukier .Wszystko dobrze wymieszać ze sobą (można zmiksować ..). Ciasto odstawić w ciepłe miejsce na około 15minut. Po tym czasie , ciasto wylewać na patelnie i rozprowadzać je aż wyjdą okrągłe naleśniki smażyć z dwóch stron aż się zrumienią . I wyjmować na talerz . Gdy się już wszystkie będą gotowe, faszerować usmażonymi pieczarkami i zawijać w ruloniki . I gotowe

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !