Sposób przygotowania

1. Z mięsa, bułki tartej, jajka i dwóch łyżeczek mięty robimy małe pulpeciki, powinno wyjść około 12 sztuk.
2. Cukinię kroimy w kostkę, ser feta rwiemy na kawałki. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, blanszujemy przez 3 minuty i dokładnie odsączmy.
3. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą. Układamy wszystkie składniki, posypujemy resztą mięty i solą. Spryskujemy oliwą. Pieczemy przez 40 - 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    fajny pomysł...;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    pyyycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Bardzo fajny sposób na mielone mięso;)
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    magmonika1995

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    magmonika1995

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    magmonika1995

    super
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    wygląda znakomicie i pewnie tak smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata71

    wyglada wspaniale- i smak tez zapewne pierwsorzedny, czemu takich potraw nie ma w restaurcjach( przynajmniej w mojej okolicy)- tylko kebab, hamburger, pizza. Na takie pysznosci chodzilabym czesto- jak ta zapiekanka :P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !