Sposób przygotowania

Na dno słoja wkładamy liść laurowy i ziele angielskie. Ogórki dokładnie myjemy i układamy w słoju( lub w słojach, zależy od wielkości) na przemian z koprem, kawałkami chrzany i ząbkami czosnku. Sól rozpuszczamy we wrzątku i zalewamy nią ogórki w słoju lub kamiennym naczyniu. Słój zakręcamy pokrywką lub przykrywamy np. talerzykiem obciążając go dodatkowo czymś ciężkim. Ogórki są gotowe do spożycia po około 3 dniach.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Przyda się przepis ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Najbardziej z ogórków lubię właśnie małosolne - pycha!:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !