Sposób przygotowania

Zarobić kruche ciasto i podzielić je na 2 części.Jedną część po30 min.chłodzenia rozwałkować i wyłożyć dno form/głęboka/.Drugą część ciasta należy włożyć do zamrażalnika. Margarynę utrzeć z cukrem dodając po jednym jajku.Do masy dodawać stopniowo zmielony ser.Wszystkie składniki dokładnie utrzeć.Pod koniec wsypać budynie,proszek do pieczenia/można dodać szczyptę soli/ i dobrze wymieszać.Dodać również bakalie.Ubić na sztywną pianę z 5 białek dodając stopniowo cukier i wiórki kokosowe.
Gotową masę serową wylać na przygotowane wcześniej ciasto .Na wierzchu poukładać pokrojone w plastry brzoskwinie,przykryć pianą kokosową ,a na wierzch zetrzeć ciasto wyje te z zamrażalnika.Ciasto piec w średnio nagrzanym piekarniku/ok.170st./przez ok.1godz.10min.Po upieczeniu pozostawić ciasto jeszcze przez ok.15min.w lekko uchylonym piekarniku. Serowiec nalewy piec na dużej i głębokiej blasze ponieważ mocno wyrasta.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękne :)i pewnie pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ilona15

    sernik pięknie wygląda. Wypróbuję przepis na święta:-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !