Sposób przygotowania

Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki (mniejsze na połówki), lekko rozsunąć warstwy. Ziemniaki wyszorować i pokroić w plasterki. W naczyniu żaroodpornym układać na przemian ziemniaki i cebulę. Zalać bulionem, skropić oliwą i posypać tymiankiem. Przykryć folią aluminiową i piec godzinę w 220 st. C. Kiedy warzywa będą miękkie, zmniejszyć temperaturę do 180 st. C, zdjąć folię, posypać pokruszoną fetą i płatkami migdałów, Piec ok. 15 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pomysłowe danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    bardzo fajna sałatka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !