Sposób przygotowania

Na początku przygotujemy masę karpatkową.Ja miałem gotową polecam ją ponieważ jest szybka przygotowaniu. Wlewamy do miski około 450 ml mleka i wsypujemy masę karpatkową . Wszystko dokładnie miksujemy. Następnie szykujemy osobną miskę i wlewamy do niej śmietanę, wsypujemy łyżeczkę cukru, wcześniej musimy przygotować sobie żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie. Miksujemy śmietanę i powoli dodajemy żelatynę. Na blachę wykładamy papier albo folie aluminiową i układamy jedną warstwę herbatników, następnie na nią wykładamy masę krówkową i rozsmarowujemy ją najlepiej jakimś nożem do smarowania.Gdy równomiernie rozsmarowaliśmy masę układamy na nią kolejną warstwę herbatników, na nią wykładamy wcześniej przygotowaną masę karpatkową, po rozsmarowaniu jej wykładamy ostatnią warstwę herbatników, i na nią wylewamy ubitą śmietanę z żelatyną. Jeśli chcecie dla lepszego wyglądu ciasta można zetrzeć na tartce czekoladę i oprószyć górę ciasta. Ciasto szybko znika z blachy :) Smacznego i zachęcam do próbowania przepisu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !