Sposób przygotowania

Do miski wsypuję mąkę, dodaję do niej sól, wbijam jajko i wrzucam masło pokrojone w kostkę. Zaczynam od siekania wszystkiego nożem, potem zagniatam ciasto rękami dodając jogurtu tyle ile zbierze ciasto - musi być elastyczne i gładkie. Ciasto zawijam w folię spożywczą i wkładam do lodówki na 30 min. Po tym czasie ciasto rozwałkowuję i wykładam nim natłuszczoną formę na tartę. Do miski wbijam kolejno jajka i roztrzepuję je trzepaczką. Dodaję śmietanę, pesto bazyliowe, sól i pieprz i jeszcze raz dobrze rozbijam. Masę jajeczną wylewam na ciasto. Piekę ok 30-40 min w 180st az masa się zetnie a ciasto zacznie złocić.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !