Sposób przygotowania

Białka ubijamy ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier. Ubijamy do momentu aż masa będzie sztywna i lśniąca.
Na papierze pergaminowym odrysowujemy od talerzyka deserowego 6 kółek.
Masę przekładamy do szprycy i wypełniamy masą narysowane okręgi.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 120*C i pieczemy godzinę przy uchylonym piekarniku, na dolnej półce tryb góra, dół plus termoobieg.
Po upieczeniu, właściwie suszeniu studzimy. Najlepiej gdybyśmy odstawili na kratkę na całą noc;)
ajka ubijamy z cukrem w kąpieli wodnej (stawiamy garnek z jajkami na garnku z wodą i podgrzewamy), musi nam zrobić się biała i podwoić objętość.
W kąpieli wodnej rozpuszczamy 2 czekolady.
Ubijamy masło dodając czekoladę i stopniowo masę jajeczną i pieprz - studzimy.
Połowę z 3 czekolady topimy w kąpieli wodnej i na pergaminie tworzymy krateczki i inne wzory, potem będziemy je kładli na mini torciki. Płynną czekoladę przekładałam do szprycy i nią robiłam "kratki" - czekamy aż nam dobrze zastygnie.
Na torcik nakładamy warstwę kremu czekoladowego, znowu blat bezowy, warstwa kremu i znowu blat bezowy, przykrywamy kremem. Tak robimy dwa mini torciki.
Zrobione kratki z czekolady obkładamy mini torcik. Na wierzch układamy draże czekoladowe i ścieramy połową czekolady na wierchu torcików. Na środek dajemy jakiś wzór z czekolady;)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    CIEKAWY PRZEPIS
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    mmm zjadłoby się kawałeczek...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    musi być przesłodki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !