Sposób przygotowania

Spód blachy wyścielamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy herbatniki jeden obok drugiego, tak aby zakrywały całe dno blachy. Wcześniej szykujemy budyń. Dwa opakowania budyniu rozrabiamy w połowie szklanki mleka i zagotowujemy w pół litra mleka z dodatkiem czterech łyżek cukru. Budyń schładzamy i miksujemy z połową kostki masła. Masę budyniowo- maślaną wylewamy na herbatniki. Na ów masę kładziemy kolejną warstwę herbatników. Następnie masę krówkową miksujemy z drugą połową masła. Również wylewamy na herbatniki i układamy kolejną ich warstwę. Następnie ubijamy śmietanę z dodatkiem zagęszczaczy (to ważne, bo nasza śmietana na prawdę musi być sztywna) oraz szczyptą soli i cukru. Bitą śmietanę wylewamy na samą górę ciasta. Wszystko posypujemy równomiernie kawą rozpuszczalną lub kakao. Przed podaniem ciasto powinno schładzać się około dwóch godzin.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    obłędne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    toffinka do mnie przemawia
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    pyszne ciasto :) naprawdę super :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !