Sposób przygotowania

Na początek rozpuścić miód i margarynę osobnym naczyniu przypalić cukier do momentu aż będzie jednolita masa , wtedy odstawić z ognia i wlewać po woli ostudzoną rozpuszczoną w szklance kawę inka ciągle mieszając . Odstawiamy wszystko do ostygnięcia . W międzyczasie przygotowujemy mąkę do której wbijemy jajka a następnie przestudzoną masę oraz pozostałe składniki . Wszystko dokładnie mieszamy .Amoniak i sodę rozpuścić w osobnym naczyniu w letniej wodzie i wlać na samym końcu . wyrobić ciasto i formować różne wzory i kształty z ciasta piernikowego specjalnie do tego przystosowanymi foremkami i kłaść na blachę. Piec w temp około 180 C .Az do zrumienienia i wyrośnięcia .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !