Sposób przygotowania

Udka pozbawione skórki (choć to zależy od upodobań) myjemy i suszymy. Następnie lekko nacieramy solą i przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na gody. Śliwki myjemy w gorącej wodzie. Do naczynia żaroodpornego wkładamy mięsko przekładając śliwkami. Pieczemy w temp. ok 180 stopni przez ok godz. Ilość śliwek zależy od uznania. Ja średnio na kg mięska daje ok 150-200 g śliwek. Dla im więcej, tym smaczniej.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    senninha

    jak wyglądają :) super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super ciekawe polaczenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    mojej rodzinie na pewno by smakowało, ja jednak za śliwkami nie przepadam... hehe
  • 1
    original
    Opublikowano

    anula250

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    często takie robię ale o śliwkach nie pomyślałam, a zapewne dużo wnoszą ..... koniecznie do wypróbowania :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    musi być pyszne!
  • 3
    original
    Opublikowano

    smakosz1988

    smakowicie wygląda :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !