Sposób przygotowania

Marchewkę myjemy i obieramy. Obraną marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach. Drożdże mieszamy z 1 łyżką ciepłej wody, 1 łyżką cukru, i odstawiamy na 10 min. Po tym czasie dodajemy mąkę, pozostały cukier, sól, roztrzepane jajka i startą marchewkę. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosło. Następnie ciasto przekładamy do natłuszczonej blaszki i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 25 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    dobry pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubie takie ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne jest takie ciasto ale z drożdżami jeszcze nie piekłam trzeba wypróbować :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    junox

    bardzo pysznie wygląda:)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe proporcje składników

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !