Sposób przygotowania

Pierś pokroić na kawałki i zamarynować w soku i startej skórce z pomarańczy.Posolić i popieprzyć białym pieprzem dodać rozmaryn i wymieszać-odstawić na kwadrans.Na rozgrzanej oliwie obsmażyć mięso na rumiano i przełożyć na talerz.Na pozostałym tłuszczu smażyć pokrojoną cebulę , pokrojone pieczarki i papryki. Wlać sok z marynowania mięsa i smażyć aż większość płynu odparuje. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem .Na patelnię włożyć mięso i posiekane oregano. Przez chwilę podgrzewać i gotowe.Podajemy np; z ryżem ugotowanym na sypko.

Komentarze

  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    rewelacja
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Z Brzoskwinią już robiłam ale z pomarańczą jeszcze nie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !