Sposób przygotowania

Udka przygotowujemy do pieczenia - myjemy i suszymy, zdejmujemy skórkę. Polecam korzystać też z filetów z udek kurczęcych. Mięsko lekko nacieramy solą i kucharkiem. Odstawiamy na kwadrans w chłodne miejsce. Morele i żurawinę myjemy w gorącej wodzie. Do woreczka wkładamy mięsko i żurawinę z morelami. Pieczemy w temp. ok 180 stopni przez ok godz.
Zamiast woreczka możemy oczywiście piec w naczyniu żaroodpornym, ale polecam pod przykryciem.

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wyśmienite
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutkie danie !
  • 2
    original
    Opublikowano

    anula250

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    Fajne zrobić takie danie jak ktoś przyjdzie w gości na obiad...
  • 0
    original
    Opublikowano

    senninha

    jak wyglądają :) obłęd!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    nigdy tak nie zapiekałem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Michaś

    pysznie i słodko :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    pieknie wygladają
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Milena87

    pyszne danie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    chyba takie zrobię na niedzielę,super pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    lubię drób pieczony z owocami:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !