Sposób przygotowania

W gotowej mieszance mrożonych warzyw mało jest różyczek brokuła, dlatego dorzuciłam go więcej. Wszystkie warzywa gotujemy razem na parze około 12 minut. Masło rozpuszczamy, dodajemy mąkę. Dokładnie mieszamy, wlewamy śmietanę i tyle mleka, aby powstał nam średnio gęsty sos. Dorzucamy drobno posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy ugotowane warzywa. Podajemy na ciepło lub na zimno.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    lubię smak koperku. Niedawno robiłem puree koperkowe, czas na sos!
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Zdrowe i bardzo smaczne.
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    na pewno są pyszne! sos super :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !