Sposób przygotowania

Pierś oczyścić ,posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem - odstawić na kwadrans .Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki.Na rozgrzanym tłuszczu przyrumienić pierś .Smażenie zacząć od strony skórki, na koniec smażenia przełożyć skórką do góry i wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 8-10 minut, aby mięso doszło. Potem wyjąć i przykryć folią aluminiową, aby odpoczęło.Groszek ugotować w małej ilości wody z masłem i szczyptą soli. Drugą patelnię posmarować przekrojonym ząbkiem czosnku .Wlać oliwę i smażyć partiami ziemniaki z obu stron na lekko rumiany kolor. Potem wszystkie przełożyć na patelnię,posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem do smaku i smażyć na małym ogniu do miękkości co jakiś czas przewracając ziemniaki. Na patelnie ze smażenia mięsa wlać sok wyciśnięty z pomarańczy i posiekane orzechy.Chwilę podgrzewać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos powinien trochę odparować i nabrać kolorku.Na talerz włożyć porcję ziemniaków,groszku i mięsko .Polać sosem pomarańczowym z kawałkami orzechów.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    z chęcią wypróbuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supcio
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi wybornie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    relwelacyjny przepis dzis mialm na obiad pychotka poprostu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    no nieźle bardzo oryginalny przepis
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wow!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !