Sposób przygotowania

MALINY WSYPUJEMY W DUŻY SZKLANY SŁOIK, ZASYPUJEMY CUKREM I ODSTAWIAMY NA JEDEN DZIEŃ ABY PUŚCIŁY SOK. DO SOKU I MALIN WLEWAMY ALKOHOL ( WÓDKĘ I SPIRYTUS ) I ODSTAWIAMY NA OKOŁO TRZY MIESIĄCE - CO JAKIŚ CZAS POTRZĄSAJĄC SŁOIKIEM. PO TRZECH MIESIĄCACH FILTRUJEMY NASZĄ NALEWKĘ ZA POMOCĄ GAZY, GOTOWĄ NALEWKĘ WLEWAMY DO BUTELEK I TRZYMAMY W CIEMNYM MIEJSCU A OWOCE Z NALEWKI MOŻNA ZOSTAWIĆ I PODJADAĆ Z LODÓWKI CO JAKIŚ CZAS, ALBO DODAWAĆ DO CIAST. NALEWECZKA JEST PYSZNA NA ZIMOWE WIECZORY.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    pewne jest pyszna:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Już czuje jej smak.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    ja też czuję smaczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    oj pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    po kieliszeczku nie zaszkodzi
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    też robiłam malinową, ale trochę inaczej i słabszą ;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    a malin w tym toku duzo było

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !