Sposób przygotowania

Marchewki oskrobać, umyć, ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny masła. Po ugotowaniu wyjąć i pokroić w drobną kostkę. Odsączyć groszek, cebulę obrać i drobno posiekać. W rondlu rozgrzać masło, zeszklić cebulę, dodać marchewkę i groszek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać sok wyciśnięty z cytryny, cukier, podlać bulionem, oprószyć łyżką mąki i zagotować. Wymieszać i posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Też taki robię ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Też taki robię ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !