Sposób przygotowania

Grzyby zalej woda i mocz je kilka godzin. Obierz włoszczyznę cebulę i9 czosnek. Cebule i czosnek posiekaj. Włoszczyznę pokrój. Do garnka włóż włoszczyznę listek laurowy, ziele angielskie, pieprz. Dodaj grzyby z woda z moczenia. Gotuj około 30 minut następnie przecedź. Zachowaj warzywa i grzyby. Wywar wymieszaj z zakwasem, zagotuj. Ziemniaki obierz pokrój w kostkę. Ugotuj w posolonej wodzie odcedź. Grzyby i warzywa z wywaru potnij na kawałki dodaj do żuru razem z ziemniakami. Przypraw czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Zagotuj. Wlej śmietanę. Boczek pokrój w słupki, zrumień z cebulą. Włóż do zupy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !