Sposób przygotowania

Grzyby namocz w szklance zimnej wody. Żeberka opłucz, razem z kiełbasa pokrój na porcje. Oprósz mąką. W garnku rozgrzej olej. Włóż żeberka i kiełbasę, dolej 1,5 l wrzątku. Dołóż kapustę, wlej sok. Zagotuj. Włoszczyznę oczyść, umyj razem z cebulą pokrój w grubą kostkę. Warzywa wrzuć do garnka z żeberkami i kapustą. Dodaj listki laurowe, ziele angielskie i pieprz. Gotuj pod przykryciem około 50 minut. Grzyby ugotuj pokrój z wywarem dodaj do zupy. Ziemniaki obierz pokrój w kostkę ugotuj osobno w posolonej wodzie Dodaj do zupy 15 minut przed końcem gotowania. Dopraw roztartym czosnkiem, majerankiem i solą

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !