Sposób przygotowania

Do maszyny wlewam letnią wodę. Wsypuję mąkę żytnią typ 720, a następnie mąkę pszenną typ 650. Wlewam oliwę. Po bokach sypię sól oraz cukier. W mące pszennej robię niewielkie wgłębienie i tam wsypuję drożdże. Na koniec dodaję ziołową przyprawę do pizzy (można też samemu wsypać oregano, bazylię lub/i zioła prowansalskie). Włączam program Dough i po 1:40 minutach mamy wyrobione ciasto na pizzę. Ciasto wyjmuję i wyrabiam jeszcze z odrobiną mąki przez kilka minut. Z podanej ilości składników wychodzą 3-4 pizze o średnicy 26cm. Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    pizza musi być super
  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    wspaniałe takie ziołowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pyszne ciasto i aromatyczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Aromatyczne ciasto, więc pewni pizza pyszna była... Mniam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !