Sposób przygotowania

Białka ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt, chłodzimy i przekrawamy wzdłuż. Budyń gotujemy w/g przepisu i chłodzimy. Masło ucieramy z pudrem i żółtkiem. Na końcu dodajemy po troszku budyniu dalej ucierając. Na jeden biszkopt dajemy marmoladę i 3/4 masy budyniowej, przykrywamy drugim biszkoptem. Dajemy resztę masy i polewamy roztopioną czekoladą i posypujemy migdałami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    oj chętnie bym się teraz dosiadła do takiego biszkopcika
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    uwielbiam ciasta biszkoptowe
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    smakowity
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    smakowity
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    wspaniałe ciacho
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    apetyczny przekładaniec
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny biszkopcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !