Sposób przygotowania

białka ubić z cukrem dodawać po 1 żółtku ubijając mąkę i proszek do pieczenia wymieszać i dodać do masy ciasto wylać na brytfannę i piec ok 30 minut temp 180*c ciasto makowo kokosowe białka ubić z cukrem wsypać wiórka mak i proszek ciasto wylać na blaszkę i piec ok 35 minut temp 180*c masa budyniowa 150 ml mleka wymieszać z żółtkami cukrem i mąką pozostałe mleko zagotować wlać mleko z żółtkami i mieszając zagotować margarynę utrzeć z masą budyniową
na konie biszkopt posmarować masą budyniową na masę położyć ciasto makowe posmarować masą budyniową znowu masę makową i na wierzch ułożyć biszkopty nasączone w winie i udekorować roztopioną czekoladą

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !