Sposób przygotowania

Mięso wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Podsmażyć. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i wyciśnięty czosnek. Podsmażyć, aż cebulka będzie miała złoty kolor. Dodać pomidory z puszki. Smażyć, aż sos trochę zgęstnieje. Przyprawić do smaku: Kucharkiem i przyprawami (moja mieszanka: oregano, bazylia, majeranek, tymianek, papryka ostra, słodka i chili, imbir, kolendra, lubczyk). Na końcu ewentualnie dodać pokrojone oliwki. Sos można użyć także jako farsz do cannelloni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Niunia1

    pysznie wygląda! :)) uwielbiam spaghetti i kuchnię włoską:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ziabela

    wygada mega profesjonalnie;) niczym z restauracji

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !