Sposób przygotowania

Fasolkę umyć i obrać, włożyć do lekko osolonej wrzącej wody i gotować 2 min. Odcedzić, jeszcze gorące włożyć do słoików.
Wodę (2 szkl.), sól, cukier i kwasek cytrynowy zagotować i zalać fasolkę. Słoiki zamknąć, wstawić do wody o temp. podobnej do temp. słoików. Pasteryzować w temp. 95 st. C przez ok 80-100 min. Po 48 godz. powtórzyć pasteryzację w tej samej temp. przez 30 min.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pieknie wygląda, fajny pomysl
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    super zapasy na zimę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smaczna :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !