Sposób przygotowania

Wszystkie składniki sypkie oprócz cynamonu wymieszać z sobą. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do startych jabłek dodać cynamon. Sypkie składniki dzielimy na trzy części, jabłka na dwie części. Na dnie tortownicy wkładamy pierwszą sypką warstwę, potem pierwszą warstwę jabłek, znów sypką warstwę i znów warstwę jabłek i ostatnie sypką warstwę. Na całość ścieramy margarynę (najlepiej z lodówki). Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni. 15 minut przed końcem pieczenia na ciasto wylewamy 1/2 szklanki zimnej wody i alej pieczemy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    niespotykane...aż do księgi wezmę aby wypróbować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Proste i szybkie,tylko czy dobre.?
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam sypaną szarlotkę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !