Sposób przygotowania

Mleko, margarynę, cukier, czekoladę i kakao, aż margaryna się rozpuści. Ostudzić, dodać jajka, utrzeć. Połączyć z przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Sok z cytryny, jajka, żółtko, margarynę skórkę i cukier zmieszać w misce, którą należy umieścić na garnku z gotującą się wodą, na małym ogniu. Stale mieszając podgrzewać, aż masa stanie się gęsta. Przetrzeć przez drobne sitko. Ostudzić.
Foremki wypełnić do połowy ciastem czekoladowym na to położyć łyżeczkę masy cytrynowej i przykryć ciastem czekolasowym.
Piec ok 25 min. w temp. 170 st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    musze koniecznie spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !