Sposób przygotowania

Umytą paprykę należy umieścić w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200/250 st. I piec ok.20-25 min. Oczywiście bardziej opłaca się upiec większą ilość papryki i wykorzystać ją do innych dań/np.zupy,czy pizzy/. Paprykę wyjąc z piekarnika, włożyć do worka foliowego i pozostawić do przestudzenia.Upieczoną,wystudzona paprykę obrać,pokroić w paseczki i przełożyć do salaterki.
Przygotować sos sałatkowy łącząc ze sobą składniki/ do otrzymania konsystencji emulsji/.Zamiast oregano można użyć innej ,ulubionej przyprawy, można również dodać odrobinę chilli.
Ser feta pokroić w kostkę i dodać do papryki. Doprawić całość do smaku solą i pieprzem,lekko wymieszać.Sałatkę polać sosem bezpośrednio przed spożyciem.
Do przygotowania sałatki należy użyć schłodzonych składników .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !