Sposób przygotowania

Na oliwie stopić klarowane masło. Dodać wszystkie przyprawy prócz soli i smażyć chwilę, aby wydobyć lepszy aromat - dodać cebulę pokrojoną w piórka i lekko ją przysmażyć. Do rumianej cebuli dodać ziemniaki pokrojone w sporą kostkę i smażyć, aż będą prawie miękkie. W trakcie smażenia ziemniaków posolić je lekko. Kiedy ziemniaki będą już prawie gotowe - dodać osączone warzywa z puszek oraz pomidory razem z zalewą.
Dusić kilka minut razem, na sporym ogniu, aby wyparował nadmiar soku z pomidorów. Dodać jogurt grecki.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="maroon"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="maroon">
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajbe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !