Sposób przygotowania

Na rozgrzaną patelnię (najlepiej teflonową, gdyż smażymy bez tłuszczu) wrzucamy pokrojony w kosteczkę boczek. Do skwierczącego i usmażonego boczku dorzucamy pokrojone w piórka cebule, przyprawiamy do smaku. Smażymy chwilę. W tym czasie gotujemy makaron, wg. przepisu na opakowaniu, koniecznie al dente. Drobno siekamy papryczki chili dodajemy do boczku i cebuli, przeciskamy przez praskę czosnek. Dorzucamy pomidory i natkę pietruszki. Chwilę gotujemy, dorzucamy makaron. Doprawiamy do smaku.
SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gottrina

    wyśmienite danie, chętnie wypróbuje
  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !