Sposób przygotowania

Zeszklic na masle cebulke, dodac pokrojone pieczarki oraz pokrojona w kostke papryke i smazyc przez ok. 3 minuty. Dodac ryz i prazyc go mieszajac przez ok. minute. Dodac wino i odczekac az sie zredukuje i dopiero wtedy dodac bulion. Gotowac przez ok. 20 minut, jesli ryz nie jest jeszcze miekki dodac troche wiecej bulionu. Na ostatnie 3 minuty dodac szpinak. Mozna dodac starty parmezan lub lyzke masla, aby risotto bylo bardziej kremowe.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne kolorowe jedzonko...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    ależ kolorowo wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    Smaczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    jaki piekny i kolorowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pyszności.
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    uwielbiam takie dania! chętnie wypróbuję wg Twojego przepisu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !