Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku, Na oleju rumienimy pokrojoną w kostkę cebulę, dorzucamy pomidory, śmietankę, ugotowany makaron i na końcu 4 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Łososia marynujemy w dużym posiekanym ząbku czosnku, tymianku, ziołach prowansalskich, wyciśniętym soku z połowy cytryny, soli i pieprzu. Dokładnie nacieramy i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie, obtaczamy łososia dokładnie z każdej strony w mące i smażymy z każdej strony od 3-5 min. Na talerzu układamy porcję makaronu, na to łososia, proponuję podawać z czerwonym winem.
SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobrze doprawiony

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !