Sposób przygotowania

Drożdże rozprowadzić z cukrem i ciepłym mlekiem, wymieszać z ok. 4 łyżkami mąki, przykryć i odstawić na 15 minut aż wyrosną. Do mąki z solą wlać rozczyn drożdżowy, dosypujemy paprykę, czosnek, oregano. Następnie wymieszać i zagnieść dość miękkie ciasto (jeśli będzie za twarde, można wlać jeszcze trochę mleka), dolać oliwę, wszystko razem ponownie zagnieść. Ciasto powinno sprawiać wrażenie, jakby chciało już zacząć rosnąć. Ciasto nie musi rosnąć nie wiadomo ile, można je w pięć minut po zagnieceniu rozwałkować i przełożyć na blachę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eewelina

    ciekawe z tą papryką i oregano
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne zrobiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !