Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać w wodzie z cukrem i pozostawić na 15 minut do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Po wyrośnięciu dodać do mąki, dodać sól i olej i wyrobić ciasto (można to wykonać w robocie kuchennym). Ciasto rozwałkować i przelożyć na wysmarowaną olejem blachę, pozostawić do wyrośnięcia. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200*C ok.15 minut tak by wierzch ciasta był lekko rumiany. Wyjąć z pieca polać sosem do piccy lub ketchupem ulożyć wędliny w plasterkach, usmażone pieczarki posypać przyprawą do piccy i startym żółtym serem i ponownie zapiec 10-15 minut. Pokroić na kawałki i podawać polane ketchupem,

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !