Sposób przygotowania

Brokuł oczyścić, umyć, podzielić na różyczki. Zalać wodą, postawić do gotowania. Gotować ok. 15 minut. Do mięsa dodać jajko, pokrojoną cebulę, bułkę tartą i wodę. Doprawić do smaku i zarobić masę. Z przygotowanej masy mięsnej formować pulpety, obtaczać w mące i wrzucać do gotującej się zupy. Zamieszać i gotować ok. 15 minut. Zupę doprawić do smaku, dodać śmietanę. Pulpety można wcześniej obsmażyć, a zupę doprawić przyprawą kuchenną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    przepyszny sposób na pulpety
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    moje ulubione brokuly

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !