Sposób przygotowania

Cukinię myjemy, osuszamy, wydrążamy środek, oprószamy przyprawą Kucharek, układamy w naczyniu żaroodpornym. Bakłażan myjemy, osuszamy, wydrążamy pestki, kroimy w kostkę i oprószamy solą. Pozostawiamy na około 30 minut a następnie płuczemy wodą i osączamy. Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka i smażymy. Wydrążony środek cukinii kroimy w kostkę. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia kurczaka dusimy około 10 minut bakłażan i cukinię. Pomidor kroimy w kostkę, łączymy z duszonymi warzywami, przyprawiamy pieprzem i odrobiną przyprawy Kucharek, napełniamy cukinie. Ser feta kroimy w kostkę i układamy na farszu warzywnym. Ziemniaki kroimy w słupki i lekko obsmażamy. Frytki układamy na wierzchu cukinii i posypujemy przyprawą do frytek. Zapiekamy pod przykryciem 60 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. C.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !