Sposób przygotowania

Mięso lekko rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki myjemy, kroimy na ćwiartki i odparowujemy na patelni. Następnie podsmażamy na maśle. Zostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy tartą bułkę i jajko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz dodajemy natkę pietruszki. Jajka obieramy i kroimy na ćwiartki. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić na paski. Na plastry mięsa nakładamy pieczarki, cząstkę jajka, paski papryki i różyczkę brokuła. Zwijamy w roladki. Można spiąć wykałaczką. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na małym ogniu 10 -15 minut (można też podlać bulionem i dusić do miękkości). Zostawić do ostygnięcia. Na półmisek wyłożyć kukurydzę i groszek. Układać zawijaski. Zalać tężejącym bulionem z żelatyną przygotowaną według przepisu na opakowaniu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wyglądają świetnie i pewnie tak smakują
  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Nic dodać nic ująć.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    super
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Pięknie podane. Aż chce się zjeść.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    bosko to wygląda!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !