Sposób przygotowania

Piec rozgrzać do 200C, blachę wyłożyć pergaminem. Mąkę, płatki owsiane, posiekane orzechy i daktyle, proszek do pieczenia, cukier wsypać do miski i wymieszać. Stopić masło i gorące jeszcze wlać do maki, jednocześnie mieszając drewniana łyżką, aż całość zacznie tworzyć grudki. Dodawać stopniowo - po łyżce mleko. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć do ok 5 mm i układać na blasze. Piec ok. 15 min. Wystudzić. Ciasteczka szybko staja się kruche.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre do chrupania...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    zdrowe słodkości
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawa propozycja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    bardzo fajne takie swojej produkcji
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    są pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    bardzo fajne połączenie składników
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    jakie fajne :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !