Sposób przygotowania

Banany powinny być bardzo dojrzałe, nawet mogą mieć ciemne plamki na skórkach.
Obrać banany ze skórek i pokroić w krążki. Dodać skórkę startą z całej cytryny i wsypać cukier.
Na średnim płomieniu dusić banany, stale mieszając, aż cały cukier się rozpuści, a banany rozgotują. Dodać czekoladę połamaną na kostki i mieszać, aż zupełnie się roztopi.
Zagotować, dosypać żel-fix i gotować, mieszając, przez 3-5 minut.
Dżemik przełożyć do średnich słoiczków, po sam brzeg, zakręcić i postawić słoiki dnem do góry.
Pozostawić do zupełnego ostygnięcia.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysałmi na bardzo zróżnicowane potrawy :) Każdy znajdzie coś dla siebie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    a ten rudy kotek na ostatniej focie jak kaskader alpinista...
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Hehehe ... :) To największy cudak, jakiego widział świat :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !