Sposób przygotowania

Schłodzone masło siekamy z mąką, sezamem i szczyptą soli, wbijamy jajko i szybko zagniatamy jednolite ciasto a następnie wstawiamy je do lodówki na godzinę.

Piekarnik nagrzewamy do 180 C.

Formę do pieczenia wykładamy równomierną warstwą ciasta. Można ją przed pieczeniem wstawić jeszce na 10 minut do lodówki. Na ciasto kładziemy papier do pieczenia i wysypyjemy suche fasolki lub groch ( by ciasto zbytnio nie urosło podczas pieczenia) i pieczemy przez 12 minut w nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu usuwamy fasolki i papier.

Mięso ryby oczyszczamy z ości i usuwamy skórę.

Na podpieczonym spodzie układamy dachówkowato plasterki ziemniaków, kawałki ryby, plasterki cebuli i kawałki papryki.

3 jajka mieszamy ze śmietaną, startym serem, posiekanym szczypiorkiem oraz solą i pieprzem a następnie wylewamy na tartę.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy do momentu aż jajka się zetną i przyrumienią.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wygląda apetycznie, ale takiej jeszcze nie robiłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale elegancka:):) Świetna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    pięknie wygląda, a do tego smaczna i zdrowa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ma ciekawy smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !