Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy na początek 2 łyżki cukru. Dalej ubijamy do chwili rozpuszczenia się cukru. Następnie dodajemy resztę cukru i znowu ubijamy do jego rozpuszczenia. Blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową. Do rękawa z małym otworkiem wlewamy przygotowaną masę i wyciskamy małe bezy. Całość wkładamy do mocno rozgrzanego piekarnika i pieczemy na wolnym ogniu do momentu ścięcia białek. Dalej wyłączamy piekarnik i nie wyjmując bez, suszymy je przez około 1,5 godziny w stygnącym piekarniku. Czas przygotowania około 15 minut plus pieczenie i stygnięcie czyli łącznie około 2 godzin. Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    mniam :) ja zwykle używam do tortu bezowego z kremem kawowym
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pycha
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    pychotka mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !