Sposób przygotowania

Na 2-3 łyżkach oliwy przesmażyć (nie rumieniąc) pokrojony w ćwiartki czosnek. Kiedy tylko zacznie się rumienić, wyjąć go na spodeczek i na czosnkową oliwę wsypać ryż. Przesmażyć, stale mieszając.
Do ryżu dodać siekane pomidory razem z zalewą, osolić i ogrzewać na średnim ogniu, stale mieszając, aż ryż wchłonie płyn. Podlać niewielką ilością wody, dodać przesmażony czosnek i dalej mieszać do czasu, aż ryż ją wchłonie. Powtarzać czynność do zmięknięcia ryżu. Kiedy ryż będzie gotowy, dodać masło i mieszać do rozpuszczenia i połączenia z potrawą.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font size="2"><font color="purple"><b>Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysałmi na bardzo zróżnicowane potrawy :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="purple"></font size="2">
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    lubię takie dania, chetnie spróbuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pyszne danie coś dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !