Sposób przygotowania

Mięso z łopatki umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek wycisnąć przez praskę. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju, dodać cebulę(zeszklić ją), następnie wrzucić pokrojone mięso i obsmażyć je z każdej strony. Dodać czosnek. Wlać bulion i przyprawić do smaku
Dusić na małym ogniu do miękkości mięsa. Papryki umyć, przekroić, oczyścić, pokroić w paski ( papryczkę chili w kosteczkę). Pieczarki umyć, pokroić na mniejsze części. Do garnka wrzucić pieczarki , przyprawić solą i pieprzem- dusić aż będą lekko miękkie. Pod sam koniec dołożyć do mięsa pieczarki i papryki. Gotować, aż wszystkie składniki będą miękkie.Gulasz najlepiej smakuje z kaszą :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !